Llibres

La volta al Rock a 33 revolucions
Edicions Cal·lígraf
Figueres, 2016

Tots guardem a la nostra memòria algunes cançons que ens han canviat la vida, o com a mínim, que han marcat una època de la nostra trajectòria vital. Discos i cançons que són ja imprescindibles, que ens generen un record inesborrable o que, senzillament, reclamen la nostra atenció.

Ramon Moreno, estudiós de la música moderna, autor de l'imprescindible Diccionario de los Beatles i d'una gran quantitat d'articles que ha publicat en algunes de les principals publicacions del país, fa una tria personal ̶ i per tant subjectiva però amb voluntat d'universalitat ̶, d'alguns dels discos que al llarg de la història del rock, dels anys cinquanta fins l'actualitat, més han destacat i influït.

La volta al Rock a 33 revolucions és un apassionant recorregut pel món de la música rock en el seu sentit ampli o, el que és el mateix, de la música popular del nostre temps. El rock, a través de les seves cançons, dels seus discos, ha reflectit sentiments d'amor, de ràbia, de rebel·lia, d'inquietud, de festa... Ho ha fet tant sols amb una senzilla guitarra o a través de sons complexos treballats als estudis d'enregistrament.


«Els vint-i-cinc discos triats són en aquest llibre més que una excusa per parlar dels seus autors o del context històric, cultural i musical en què van nàixer. Els discos són, en realitat, els grans protagonistes d'aquesta història de la música rock escrita amb voluntat divulgativa.»

Del Pròleg de XAVIER CASTILLÓN


Diccionario de los Beatles
Editorial La Máscara
València, 1998

"Sin duda alguna, los Beatles han sido el fenónemo musical y, quizá, sociológico más importante del siglo XX. Sobre ellos, sobre su importancia e influencia, se ha escrito millones i millores de palabras. Cada minuto de su existencia ha sido seguido con atención por multitud de fans de todo el mundo. Este diccionario pretende sistematizar buena parte de esa información que generaron los Beatles o que se generó en torno a ellos.

En el Diccionario de los Beatles nombres, conciertos, grabaciones oficiales e inéditas, lugares, personas relacionadas con el grupo, canciones que los Beatles cedieron a otros artistas, anécdotas y un largo etcétera componen un caudal de información totalmente actualizada. Con artículos ordenados alfabéticamente, en estas páginas se encuentran multitud de datos curiosos, desconocidos o simplemente olvidados. Este libro supone una obra de referencia y de consulta obligada, que merece estar en la biblioteca no sólo de los seguidores o fans del cuarteto de Liverpool, sino también en la de cualquier aficionado a la música."


Dictionnaire des Beatles
Semic
Paris, 1999

"Le Dictionnaire dels Beatles est un ouvrage de consultation incontournable, un livre de chevet, qui mérite une place d'honneur dans la bibliothèque des fans du quatuor de Liverpool, comme dans celle de tout amateur de musique."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada